Lokale producten

Executive Chef Raoul Meuwese kookt bij voorkeur graag met lokale producten die duurzaam gevangen of geteeld zijn. Daarom is hij altijd op zoek naar lokale ondernemers die deze passie delen. Op het huidige Menu du Chef vindt u verschillende gerechten terug waarbij de ingrediënten grotendeels of volledig van Nederlandse bodem zijn.

Duurzame vis


IMG_9675

Als voorgerecht serveert Raoul op dit moment de Hamachi, een vis die ook wel bekend staat als de Dutch Yellowtail. Deze vis wordt gekweekt bij Kingfish Zeeland, in de gelijknamige provincie, aan de oevers van een ongerept natuurreservaat vlakbij de Noordzee. Hier worden vissen gekweekt die in zuiver zeewater leven. Voor de Hamachi is dat het water van de Oosterschelde in een Natura 2000-natuurreservaat. Met behulp van geavanceerde technologie, duurzame techniek en meer dan 30 jaar ervaring in het kweken van zeevis, levert Kingfish Zeeland een unieke en pure vis. Naast het feit dat de Hamachi zeer smakelijk is, is het kweken van deze vis erg duurzaam. Er wordt bijvoorbeeld maximaal gebruik gemaakt van natuurlijke hulpbronnen, er wordt zo min mogelijk afval geproduceerd, door gebruik van zeewater wordt er geen drinkwater verspild en door een gunstig klimaat worden watervervuiling, parasieten en algenbloei voorkomen.

Bij de Hamachi serveert Raoul verantwoord gevangen Zeeuwse mosselen, wederom afkomstig uit Zeeland. Deze mosselen zijn bekroond met het Marine Stewardship Council keurmerk, een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet om een einde te maken aan overbevissing. Naast de vis van Nederlandse bodem, komen de groene pepers en radijzen van dit gerecht uit Westland. De groene pepers worden gebruikt in een heerlijke Mole Verde en de radijzen zorgen voor een frisse bite in het gerecht.

Nederlandse appels


Executive Chef Raoul Meuwese is zelf dol op appels en kookt er daarom graag mee bij restaurant Bridges. De Schone van Boskoop is een oer Hollands product en het perfecte ingrediënt voor een bijzonder dessert. De Schone van Boskoop, beter bekend als de Goudreinet, is een zeer populaire appelsoort en wordt vaak gebruikt bij het maken van ons Hollandse trots, de appeltaart. Tegenwoordig is de ‘Schone van Boskoop wereldwijd te vinden en staat het bekend om zijn uitmuntende kwaliteit als productieappel.

De Schone van Boskoop in dit heerlijke dessert wordt geserveerd met honing om het gerecht extra dimensie te geven. Deze honing is rauw, wat betekent dat deze geen bewerking heeft ondergaan. Hierdoor heeft de honing zijn pure smaak behouden en blijven de bestanddelen goed bewaard. Deze honing wordt gemaakt door Amsterdamse bijen bij lokale imkers. Deze imkers houden hun bijen in de stad, ook wel urban beekeeping genoemd. Misschien hebben deze bijen dus wel gesnoept van de bloemen op de daktuin van The Grand; en met deze kennis proeft de honing dus heel vertrouwd.

IMG_9712