De wijnen van Bridges

Onze collectie


Restaurant Bridges

Op de wijnkaart van restaurant Bridges vindt u een uitgebreide selectie van prachtige wijnen uit verschillende gebieden wereldwijd, ieder met een eigen karakter en smaak.

De wijnkaart omvat een breed scala aan klassiekers, evenals een tal van nieuwe innovatieve wijnen. De wijnkaart van Bridges is zeer dynamisch en het team is constant op zoek naar toevoegingen en verbeteringen om de kaart te blijven ontwikkelen. Ons team onder leiding van maître Daan Halle staat altijd klaar om u te voorzien van bijpassende wijnen en advies op het gebied van wijn/spijs combinaties.

Graag willen wij u erop attenderen dat de huidige wijnkaart kan veranderen.

Wijnen van Nederlandse bodem


Restaurant Bridges

De wijnen van Nederlandse bodem verdienen een ereplaats op de wijnkaart van restaurant Bridges.

De afgelopen jaren is de kwaliteit van wijnen van Nederlandse bodem enorm gegroeid. Wij zijn groot fan van de nationale wijnen die zeker niet onder doen voor wijnen uit andere streken en landen. Naast de kwaliteit van de Nederlandse wijnen, hechten we bij Bridges veel waarde aan onze ecologische voetafdruk. Wij ondersteunen daarom lokale en nationale bedrijven om transport te minimaliseren en bij te dragen aan de wereld van morgen. Duurzaam ondernemen is voor ons erg belangrijk en wij zijn altijd op zoek naar bedrijven die deze visie delen. Zo werken we samen aan een betere wereld terwijl de kwaliteit van het product altijd voorop staat. Een goede reden om voor de heerlijke wijnen van Nederlandse bodem te kiezen. Naast de welbekende Apostelhoeve wijnen, vindt u op de wijnkaart van Bridges ook de prijswinnende wijnen van het Betuws Wijndomein.

Apostelhoeve Cuvée XII


Restaurant Bridges

Op de wijnkaart van restaurant Bridges vindt u verschillende wijnen van het oudste wijnhuis van Nederland, de Apostelhoeve.

Boven op de Louwberg vlakbij Maastricht troont Limburgs oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. De Apostelhoeve telt op dit moment 14 hectare aan wijngaarden. In vergelijking met andere Europese landen is Nederland een relatief jong land als het gaat om wijn. De Apostelhoeve is aangeplant in 1970 en wordt gezien als een van de meest toonaangevende wijnhuizen van dit moment. De kwaliteit van de Nederlandse wijnen is de laatste jaren aanzienlijk gestegen, onder andere door betere productietechnieken, meer kennis en gedeeltelijk ook door de opwarming van de aarde.

Een van de favoriete wijnen van onze Maître Sommelier Roos is de Apostelhoeve Cuvée XII. De Cuvée XII van de Apostelhoeve is een blend, gemaakt van Muller-Thurgau (40%), Auxerrois (30%) en Pinot Gris (30%). De aroma’s van deze wijn zijn intens en springen bijna uit het glas. De wijn heeft tonen van exotisch fruit en witte perzik. Deze zijn dominant maar geven genoeg ruimte. Op het palet is de wijn strak en droog, met een mooie lengte.